Terry Pratchett

Olen aina ollut enemmän Douglas Adams -naisia, mutta Terry Pratchett on onnistunut vaivihkaa viettelemään minut. Isäni lukiessa innokkaasti Kiekkomaailman sattumuksista olin ilmeisesti vielä liian nuori ymmärtämään Pratchettin huumorin päälle, mutta pari vuotta sitten kyseinen herra (ei isäni vaan Prachett) onnistui poikaystäväni avustuksella ujuttautumaan varteenotettavien kirjailijoiden joukkoon. Silloin tosin olin valmis antamaan kaiken kunnian Neil Gaimanille, jonka kanssa uusi kirjarakkauteni Good Omens (Hyviä enteitä) oli laadittu. Hyviä enteitä piti nimittäin sisällään paljon hienostuneempaa komiikkaa, kuin mikä muistikuvani Pratchettin teoksista oli.

Unohdin molemmat kirjailijat hetkeksi (hyvistä enteistä tuli kyllä luettua uudemmankin kerran), kunnes pari viikkoa sitten eksyin bussia odotellessani kirjakauppaan. Tarjolla oli pokkareita hintaan 3,95, ja kun vielä sivukorvalla kuulin asiantuntijalta vaikuttavan pojan kehuvan Pratchettin Elävää musiikkia kavereilleen, päätin minäkin tarttua kyseiseen teokseen. Se oli menoa se! Elävän musiikin jälkeen vuorossa oli jälleen kerran Hyviä enteitä, jonka tällä kertaa huomasin sisältävän sittenkin varsin paljon pratchettmaisuuksia. Kun vielä kirjastoreissu vaihtui laiskuuden vuoksi kirjakauppareissuun (olisihan kirjastoon ollut ehkä jopa 200 metriä pidempi matka) ja Pratchett-pokkarit olivat edelleen tarjouksessa, niin hyllystä löytyy jo neljä teosta uudelta rakkauteni kohteelta. Tällä hetkellä työn alla Pieniä jumalia ja seuraavaksi vuorossa Herraskaista väkeä.

Ei Terry sentään voittoa iki-ihanasta Dougista vie, mutta eduksi ensiksi mainitulle laskettakoon tuotannon laajuus. Ja se, että hän on vielä elossa. (Tosin ilmeisesti Alzheimerin kourissa, voih.)

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s