Koulun alku

Tänään vihdoin koitti se kauan odotettu päivä, kun sain pakata laukkuuni vihkon ja penaalin, virittäytyä sopivaan tunnelmaan luentokalvoja silmäilemällä ja marssia silmät innosta kiiluen ottamaan vastaan oppia. Vaikka kesäloma kuluikin nopeammin kuin ehdin edes huomata (Mitä, eikö enää olekaan heinäkuu?), tuntuu edellisestä visiitistä koulun penkille olevan pieni ikuisuus. (Mikä saattaa tietysti johtua siitä, että en viime keväänä tainnut istua kovin ahkerasti luennoilla.) Kuinka olenkaan kaivannut luentosalien pehmeitä penkkejä aivoja aktivoivaa tunnelmaa, professorien unettavia mukaansatempaavia jorinoita, vihkon nurkkaan piirtelyä muistiinpanojen kirjoittamista, iloista puheensorinaa kesken luennon luentotauoilla…

Ei mutta ihan totta, syksyllä opintoihin tarttuu intoa puhkuen. Pitkän kesän lopuksi on päässyt vihdoinkin valitsemaan kursseja, ja voi miten mielenkiintoisilta ne kaikki kuulostavatkaan. Kyllä minä tämän vielä jaksan käydä, tämä minun täytyy ehdottomasti mahduttaa lukujärjestykseen, ja hei TÄMÄ se vasta mahtava kurssi onkin. Ilmeisesti edelliset syksyt ovat pyyhkiytyneet mielestä varsin tehokkaasti, koska jotenkin kummasti sitä aina uskoo, että juuri tänä syksynä luvassa on ihan oikeasti kiinnostavia kursseja, joihin ihan oikeasti jaksaa panostaa. Ja kyllähän niihin jaksaakin. Viikon. Kaksi viikkoa. Joihinkin ehkä koko ensimmäisen periodin. Valitettava fakta kuitenkin on, että mielenkiintoisimmankin aiheen pilaa partaansa mutiseva professori ja suurimmankin opiskelumotivaation surkeasti suunnitellut kurssiaikataulut. On suorastaan hölmöä, että suositusten mukaisen määrän opintopisteitä saadakseen pitää suorittaa päällekkäin pahimmillaan jopa kymmentä kurssia puolen vuoden ajan, kun samat opit olisi mahdollista hankkia huomattavasti tehokkaammin muutaman viikon intensiivikursseilla.

Ja silti. Kaikesta huolimatta. Vaikka tiedostan kaiken yllämainitun. Vaikka kalenterini on koulun lisäksi täynnä töitä ja harrastuksia. Vaikka jo yhden luennon ja kuuden tunnin työpäivän jälkeen laiskottaa niin vietävästi, uskon vakaasti opiskelevani ahkerasti tänä syksynä. Luen luentokalvot ennen luentoa. Teen muistiinpanoja. Teen kotitehtäviä. Opiskelen itsenäisesti muulloinkin kuin tenttiä edeltävänä iltana. Sillä onhan minulla tänä syksynä aivan erityisen kiinnostavia kursseja.

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Koulun alku

  1. inks sanoo:

    taidettiin istua tänään samalla luennolla. :D

    • paulahelena sanoo:

      aijaa, hauskaa :D (nyt mä varmaan pyörin tänää laskareissa ihan vainoharhasena ku koitan saada selville kuka näyttää tunnistavan mut :D)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s