Pähkinäinen possuwokki

Posting spree! Saattaisi olla lukijaystävällisempää ajastaa postauksia, kuin pitää viikko taukoa ja sen jälkeen rykäistä sivullinen juttuja kerralla. Minulle blogin kirjoittaminen on kuitenkin vahvasti fiilispohjalta tapahtuvaa toimintaa, ja tuntuisi oudolta julkaista huomenna tämän päivän tunnelmissa kirjoitettua postausta. Vastaavasti haluan päästää hengentuotokseni eetteriin heti suollettuani ne päästäni -mitäs sitä turhia aikailemaan. (Aikailu ei ole minun juttuni muutenkaan, kun jotakin saan päähäni, niin haluan toteuttaa sen saman tien. Jos näin ei olisi, saattaisin olla säästynyt monelta stressaamiselta, mutta olisin myös vailla monia hienoja kokemuksia ja ehkäpä jopa maailman parasta poikaystävää.)

Mutta mennäänpä asiaan eli pitkästä aikaa ruokaan. Kokkaillut olen kyllä reippaasti, mutta herkut tuppaavat katoamaan parempiin suihin ennen valokuvaamista. Eilen söimme välimerellisissä tunnelmissa tuorepastaa (kaupan valmista sentään vain, pitänee kyllä jossain välissä hakea pastakone vanhemmilta lainasta ja askarrella ihan oikeaa tuorepastaa) kirsikkatomaattien, mozzarellan ja tuoreen basilikan kera. Tänään vuorossa olikin sitten kiinalaishenkinen possuwokki nuudeleilla. Possun lisäksi wokki piti sisällään chiliä, valkosipulia, punasipulia, porkkanaa, kaalia, kesäkurpitsaa ja paprikaa, mutta kasvikset voi toki valikoida ihan oman mielensä mukaan. Jos oikein laiskalle päälle heittäytyy, niin pakastekasviksetkin toiminevat kelvollisesti. Niin eikä lihankaan tietenkään tarvitse olla possua tai välttämättä lihaa ollenkaan, ja lisukkeeksikin käy hyvin vaikka riisi tai kotimainen ohra. Mutta pureudutaanpa kuitenkin tähän meidän versioomme tarkemmin:

  1. Hommaa helpottaa, jos pilkkoo kasvikset (ja lihan) valmiiksi ennen paistamisen aloittamista. Jos ei halua sotkea kymmentä kippoa pilkotuilla kasviksilla, voi taktikoida paistojärjestyksen mukaan. Minulla asiat päätyivät pannulle järjestyksessä valkosipuli, chili, possu, sipuli, porkkana, kaali, paprika, kesäkurpitsa, jolloin pari viimeistä ehti hyvin pilkkoa muiden jo poristessa pannulla. Kasvikset pilkoin mahdollisuuksien mukaan suikaleiksi ja possun ohuiksi paloiksi (tätä edesauttoi sattumalta se, että possu oli pakkasen jäljiltä vielä hieman jäinen).
  2. Pannu levylle, tilkka oliiviöljyä kyytiin ja valkosipulit sekä chilit makua antamaan. Kannattaa antaa pannun kuumentua rauhassa ennen lihojen lykkäämistä paistumaan (itsehän olen aina liian malttamaton).
  3. Kun lihat alkavat olla ruskistuneita, jauhetaan päälle reippaasti mustapippuria, lisätään muutama ripaus ruokosokeria ja lorautetaan sekaan soijaa sekä omenaviinietikkaa (mausteita voi toki lisäillä/vähentää oman makunsa mukaan).
  4. Sitten ei muuta kuin sipuli, porkkana ja kaali pannulle, hetki odotusta (esimerkiksi sen verran, mitä paprikan ja kesäkurpitsan pilkkomiseen menee) ja sekoittelua, minkä jälkeen loput kasvikset messiin.
  5. Tämä kohta meinasi unohtua välistä niin ruokaa laittaessa kuin nyt siitä kirjoittaessakin, mutta tässä välissä voi pannulle puristaa vielä yhden limen mehun ja viskata sekaan pari kourallista cashew-pähkinöitä. Sen jälkeen levy pienemmälle ja kansi päälle.
  6. Enää puuttuukin vain nuudelien keittäminen, minkä jälkeen voi lappaa maittavan kasan ruokaa lautaselleen ja napaan.

Siinäpä semmoista simppeliä ruokainspiraatiota, hyvää oli!

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Pähkinäinen possuwokki

  1. HEluna the häähullu sanoo:

    mul on idea! voisit joskus tehä jutun millasii sisustusjuttuja kotonasi RAKASTAT :D
    olis tosi mielenkiintoista nähdä jotain juttuja tiedän kodista :)

    niin ja toi wokki näyttää hyvälle!

    t.joku joka rakastaa kaikkia pähkinäisiä ruokia :D

    • paulahelena sanoo:

      kiitos ideasta! :) meillä vaan on aina niin sotkusta puutteellisen säilytystilan takia ja tää opiskelijakämppä on muutenki sen verran väliaikanen ettei oo sisustus vielä hioutunu ihan täydelliseks, mut ehkäpä täältä jotain vois keksiä :D

      ja wokki oli hyvää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s