Kengät

Tämän kuvan perusteella minun ei luultavasti kannattaisi kenkärakkauttani kauheasti mainostaa, kun kerran kaikki omistamani kengät ovat nämä 14 paria (tai onhan minulla kuvissa esiintyvien lisäksi vielä parin vuoden takaisista kesätöistä saadut turvakengät sekä ultimatea harrastaessani käyttämäni nappikset)… Tähänkin on vielä ympätty kumisaappaita ja lenkkareita mukaan, ja kolmet kuvan kengistä ovat hajoamassa käsiin, mutten ole vielä raaskinut kiikuttaa niitä roskiin. Voin kuitenkin vakuuttaa ihan oikeasti pitäväni kengistä ja käyväni kuolaamassa niitä kaupoissa harvase (miten tämä ilmaisu pitäisi kirjoittaa?) päivä, mutta käytännöllisyys ja piheys vievät tässä asiassa yleensä voiton. Minut on kasvatettu arvostamaan laadukkaita, säänmukaisia kenkiä, joilla on hyvä kävellä, joten pitäydyn mieluummin niissä kuin haalin kaappini täyteen halpoja, parin käyttökerran jälkeen käsiinhajoavia muovijalkineita, joilla en pahimmassa tapauksessa edes pysyisi pystyssä.

(Pahoittelen muuten tässä välissä tämän postauksen mahdollista laaduttomutta sekä yleistä sekavuutta, yritän tässä samalla kuunnella Annan vastausvideoita, joten keskittyminen ei ole ihan huipussaan.)

Tämän artikkelin tarkoitus ei ole pelkästään hehkuttaa kenkiäni, vaan aloittaa katsaus vaatekaappeihini laajemminkin. Koska rakastan listata ja lajitella asioita, ajattelin tehdä pienimuotoista inventaariota vaatevarastooni ja esitellä samalla täällä omistamiani vaatekappaleita. Kengät päätyivät ensimmäisenä kuvauksen kohteeksi, kun innostuin järjestelemään eteisen vaatenaulakon talvikuntoon. Muita osa-alueita (housut, hameet, mekot, neuleet…) päätynee tänne aina välillä, kunhan muistan ja jaksan näppäillä jonkinlaisia otoksia niistäkin. Tämä vaateinventaario toivottavasti myös auttaa kartoittamaan vaatekaappini puutteita ja turhuuksia entistä tarkemmin edesauttaen siten matkaani kohti täydellistä vaatevarastoa.

Mutta takaisin niihin kenkiin. Syksy on varmasti kenkien suhteen monipuolisinta aikaa, kun jalkaan voivat päätyä niin ruskeat tennarit, mustat saappaat, punaiset kiilakorkonilkkurit, ruskeat vaelluskengät tai mustat rusettikengätkin (joiden tilalle tarvitsisin uudet siistit kävelykengät) sekä tietysti ne kumisaappaat. Rakastan muuten noiden tennarien nauhoja, kenkien mukana tuli myös yksiväriset, ruskeat nauhat, mutta vaaleanpunaisen ja tummanruskean yhdistelmä sattuu olemaan yksi lemppareimmistani, joten tuo kakkosvaihtoehto yllättäen pääsi käyttöön. Talven pakkasten ja lumien tullessa rajoittuukin kenkävalikoima sitten saappaisiin, vaelluskenkiin sekä ruskeisiin mokkasiineihin. Uudet lyhytvartiset talvikävelykengät ovat myös hakusessa viimeistään tämän talven jälkeen, sillä mokkasiinit alkavat olla pikkuhiljaa entiset. Keväällä käytössä ovat luonnollisesti samat kengät kuin syksylläkin ja kesää kohti kulkiessa siirrytään sitten sandaaleihin ja valkoisiin kiilakorkoavokkaisiin. Nuo keltaiset sandaalit olin itseasiassa jo siirtämässä roskakasaan, mutta otin ne kuitenkin kuvaan mukaan (ja kiikutin sen jälkeen kaappiin talteen). Uusia gladiaattorisandaaleita en ehtinyt kesällä vielä kovin montaa kertaa käyttää, mutta eiköhän niistä saada hyvä korvaaja edellisille. Tyttösandaalien lisäksi kesäisin ahkerassa käytössä ovat retkeilysandaalit, jotka ovat palvelleet uskollisesti jo yli kymmenen vuotta ja ovat edelleen loistokunnossa. Vuodenaikoihin sidottujen kenkien lisäksi kuvassa on tosiaan sekä sisä- että ulkolenkkarit ja mustat juhlakorkkarit aivan järkyttävällä korolla (ensimmäistä kertaa kyseiset kengät jalassani juoksin ensin ratikkapysäkkiä etsiessäni ympäri keskustaa ja sen jälkeen vielä mukulakivetystä pitkin Suomenlinnan lauttaan -että semmoinen sisäänajo).

Hih, siinäpä tämän kenkärakastajan jalkinevalikoima sitten olikin. Vähän nolottaa, että edes julkaisin sen, mutta toisaalta olen pärjännyt tällä setillä ihan hyvin. Ehkä tämä tuo jollekin lohtua muotiblogeissa yleensä näkyvien viisinkertaisten kenkämäärien keskellä? (Tai sitten sinetöi lopullisesti kohtaloni tyylittömänä junttina.)

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s