Lohkoperunat

Pitkästä aikaa ruokarakkautta täälläkin. Olen kyllä teiltä salaa popsinut ja kokkaillut vaikka mitä herkkuja, mutta ruoat tuppaavat useimmiten eksymään suuhun ennenkuin kamera käy mielessäkään. Lohkoperunat on kuitenkin sellainen klassikkoherkku, että se ansaitsee päästä blogissakin esitellyksi.

Kerroin aiemmin, ettei minulla ole mitään erityisiä kokkausbravuureita, joihin palaisin aina uudelleen ja uudelleen. Yksi minun ja poikaystävän vakioruokalajeista on kuitenkin itsetehdyt lohkoperunat uunissa. Lohkiksia on maailman helpoin valmistaa esimerkiksi dippikastikkeen kanssa nautittavaksi iltapalaksi tai lisukkeeksi melkein mille tahansa. Perunoiden kypsymiseen pitää toki varata aikaa, mutta uunin hoitaessa sen puolen voi itse vaikkapa rentoutua odotellessa telkkarin ääressä viiniä siemaillen. Vaihtelemalla perunoiden mausteita ja dippikastikkeen sisältöä tai käyttämällä vaikka bataatteja perunoiden sijasta saa tällainen vaihtelunhaluinen kokki tähänkin ruokalajiin mukavaa variaatiota.

Nolottaa julkaista näitä reseptin irvikuvia täällä, mutta ehkäpä joku saa inspiraatiota yksinkertaisistakin ohjeista.

  1. Hanki sopiva määrä perunoita (esimerkiksi kolme perunaa henkeä kohden, itse suosin Van Gogheja tai muita jauhoisia yksilöitä)
  2. Laita poikaystävä pesemään ja pilkkomaan perunat (perunan koosta riippuen noin 4-8 lohkoa per pottu)
  3. Muista kerrankin laittaa uuni edes suht ajoissa lämpenemään (225 astetta on passeli)
  4. Sekoittele perunoille maustekastike esimerkiksi oliiviöljystä, valkosipulista, mustapippurista ja suolasta (hunajalla saa kastikkeeseen hauskaa makeutta ja pehmeyttä, sitruunamehu tuo kivaa kirpeyttä, tuore inkivääri ja chili toimivat myös hyvin, yrttejäkin voi käyttää -tässä vain mielikuvitus on rajana!)
  5. Lado lohkot uunipellille ja sivele reippaasti kastiketta niiden päälle (myös kastikkessa muhineet valkosipuliklöntit ja muut kiinteät asiat kannattaa heivata mukaan paistumaan)
  6. Lykkää pelti uuniin noin 30-60 minuutiksi lohkojen koosta riippuen (bataateille riittää lyhempi aika kuin perunoille)
  7. Odota herkkujen kypsymistä

Siinäpä se kaikessa simppeliydessään!

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s