Ruokatoimittaminen

Olen tänä vuonna mukana kiltalehtemme toimituksessa ja pääsin heti ensimmäisessä lehdessä toteuttamaan haaveeni ruokapalstasta. Lehden teemana on Japani, joten ruokakin oli tietysti japanilaista. Koska sushi on niin 2000-lukua (enkä muutenkaan erityisemmin välitä siitä), päätin tutustua aavistuksen verran vieraampiin ruokalajeihin ja valmistin misokeittoa sekä sukiyakia. Ruokajuomaksi valikoitui japanilainen olut, joka toimikin tehtävässään varsin hyvin. Jälkiruoasta jouduimme luopumaan raaka-aineongelmien vuoksi, mutta eipä sitä runsaan aterian jälkeen olisi edes kaivannut.

Kattaus oli japanilaiseen tyyliin sopivan pelkistetty. Uudet tabletitkin sattuivat sopimaan teemaan loistavasti!

Keittoon päätyivät raaka-aineista misokeittomausteen lisäksi retikka, puolet kiinankaalista ja purjon valkoinen osa. Pelkäsin mausteen voimakkuutta ja laitoin aluksi kahteen litraan vettä vain yhden maustepussin, mutta parempi määrä on kaksi tai jopa kolme pussia.

Lopuista aineksista valmistui herkullinen sukiyaki, mausteeksi riittää soijakastike ja mustapippuri. Olisin ehdottomasti halunnut tarjota sukiyakin riisin kera, mutta vilkaisu kaappiin ruoan ollessa viittä vaille valmis ja haluttomuus kipaista lähikauppaan (miten voi riisi olla loppu?) saivat minut vakuuttuneeksi siitä, että nuudelit ovat ihan yhtä hyvä vaihtoehto. Oli meillä sentään oikeaoppisesti raa’at kananmunat kulhossa dippailua varten.

Mitäköhän ruokaa meillä seuraavan lehden deadlinen lähestyessä tarjotaan?

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s