Huippuhyvät kurkumasämpylät

Näiden rapsakoiden kavereiden pyöräyttämisestä on jo aikaa, mutta olivat sen verran herkkuja, että ansaitsevat tulla täällä esitellyiksi näin jälkikäteenkin. Oli muuten luultavasti ensimmäinen kerta, kun onnistuin tekemään sämpylöitä, jotka oikeasti näyttävät sämpylöiltä eivätkä esimerkiksi pannukakulta. Reseptipohjan nappasin Taralta täältä, mutta lisäilin vielä hetken mielijohteesta reippaan ripauksen kurkumaa taikinan sekaan. Jos joku ei jaksa linkkiä klikkailla, niin muut ainekset olivat siis jotakuinkin 5dl ruishiutaleita, 7 dl vehnäjauhoja, ripaus suolaa, 1 kuivahiivapussi, 5 dl lämmintä maitoa ja hulaus oliiviöljyä. Taikinan annoin kohota hyvin sekoitettuna puolisen tuntia, minkä jälkeen pyörittelin sämpylät todella kevyesti pellille ja annoin kohota vielä uunin lämpeämisen ajan. Sämpylöitä paistoin 225-asteisessa uunissa muistaakseni vartin, sen verran kuitenkin, että pinta ruskistuu eikä tikkuun jää taikinaa sämppäriä tökkiessä. Pehmoisten sämpylöiden ystäville en näitä suosittele, mutta rapeakuoristen ja meheväsisuksisten leipästen faneille sitäkin enemmän. Hetken mielijohde kurkuma toi kauniin värin lisäksi mielettömän hyvän maun, joten sitä aion suosia vastedeskin leivonnassa.

Advertisements
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s