Vadelmamuffinssit valkosuklaasydämellä

Koska päivän haastetehtäväkin on ruoka-aiheinen, niin pysytään samoilla linjoilla. Leivoin tässä hiljattain poikaystävän nimipäivän kunniaksi (nyt siellä uteliaimmat jo selailevat nimipäiväkalenteria) pitkästä aikaa muffinsseja, ja tuli muuten hyviä! Taikinan resepti valikoitui sillä perusteella, että siinä ei saanut olla kananmunaa, koska jääkaapissamme majaansa pitävät kuukauden vanhat munat eivät varsinaisesti houkutelleet. Täältä löytyi passeli taikina, joka minun versiossani piti sisällään suunnilleen seuraavaa:

150 g Oivariinia
2 dl sokeria
0,5 prk maitorahkaa
1 dl luonnonjogurttia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1 pss pakastevadelmia
valkosuklaata

Vaahdotin pehmenneen voin ja sokerin ja sekoitin rahkan ja jogurtin toisiinsa, minkä jälkeen lisäsin rahkaseoksen voi-sokerivaahtoon. Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin ne taikinaan. Lopuksi lisäsin taikinaan maidon ja kääntelin hieman sulaneet vadelmat seokseen. Muffinssivuokiin annosteltujen taikinamöykkyjen keskelle painoin palasen valkosuklaata. Herkkuja paistoin 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, pienempiä vuokia käytettäessä lyhempi paistoaika riittänee.

Hmm, taidankin tästä painua mättämään mahaani yhden noista ihanuuksista…

Advertisements
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s