Maukas broilerilasagnette

Ruokakuvia on koneen uumenissa odottamassa ihan jonoksi saakka, mutta mennään tällä kertaa last in, first out -periaatteella. Tämä viikonloppu on täynnä ohjelmaa (mikäpä viikonloppu ei olisi), joten päätin kokkailla itselleni perjantaina ruoan, jota voisin popsia helposti koko loppuviikon. Harkitsin ensin lasagnea, kun siihen epäillen suhtautuva poikaystävä on poissa kotoa, mutta tuskinpa olisin nälkäisenä työpäivän jälkeen jaksanut valkokastikkeita väsäillä. Tästä korvikkeesta onneksi tuli aivan yhtä maistuvaa, vaikka oikeampi nimitys sille ehkä olisikin makaronilaatikko. Tai cappellilaatikko.

Käyttämäni ainekset olivat täysjyväpasta, broilerin jauheliha, pekoni, sipuli, tomaatti, chili, valkosipuli, paseerattu tomaatti, munamaito ja mozzarellaraaste sekä tietenkin mausteet. Ensin keitin pastat ohjeen mukaan ja tein pannulla jauhelihakastikkeen broiskusta, pekonista, kasviksista ja paseeratusta tomaatista. Soossin maustamiseen käytin suolaa, mustapippuria, cayennepippuria, paprikajauhetta ja yrttejä. Halusin siihen reilusti makua, koska kammoan kouluruokaloiden mauttomia makaronilaatikkoja. Sen jälkeen sekoitin pastat ja kastikkeen voideltuun uunivuokaan, iskin sekaan munamaidon (1 muna ja vähän maitoa) ja ripottelin päälle juustoraasteen. Vuoka hengaili 200-asteisessa uunissa muistaakseni puolisen tuntia, minkä jälkeen herkku oli valmista nautittavaksi. Annoksen koristelin vielä herneenversoilla, kun niitä meillä sattui olemaan. Helppoa ja hyvää!

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s