Lauttasaaren salattu merellisyys

Sain tänään vihdoin hypättyä pyörän selkään bussilla töihin köröttelyn sijasta, ja mukavaahan se on raittiissa ilmassa taittaa matkaa. Reitti uudesta kodista työpaikalle ei ollut vielä aivan optimaalisesti hallussa, mutta parin kilsan ylimääräisestä Lauttasaari-sightseeingistä huolimatta matkaan kului aikaa saman verran kuin Otaniemestä parhaimmillaan. Tuosta koukkauksesta inspiroituneena päätin kotimatkalla tehdä saman vielä vähän pidemmän kaavan kautta ja yllätyin Lauttasaaren urbaanista merellisyydestä. (Well, jonkinasteista merellisyyttä ehkä sopii odottaakin paikalta, jonka nimessä esiintyy sana saari… Sitä ei vain bussilla pääväylää pitkin ajaessaan tule aina ajatelleeksi.)

Olen aina ollut sitä mieltä, että haluan ehdottomasti asua Espoossa, mutta ehkä minusta voisi ihan onnellinen helsinkiläinenkin tulla, jos kotini olisi Lauttasaaressa meren ylle työntyvässä, valtavilla parvekkeilla varustetussa talossa.

Liekö isäni laivanrakentajageenien ansiota, että isot laivat viehättävät. Eikä mitään vikaa ole tuossa suloisessa piraattipurressakaan.

Minun ei alunperin pitänyt kuvata joutsenia ollenkaan, koska se on kliseistä eikä joutsenissa nyt oikeastaan ole mitään järin ihmeellistä. Näitä oli kuitenkin niin vaikuttava parvi, että ajattelin napata ihan vain pari otosta. Kamera oli jo laukussa ja tyttö pyörän satulassa, kun satuin huomaamaan klassisen joutsenparin kaulat sydänmuodostelmassa -eikun takaisin kuvausasemiin! Liekö kyseessä ollut häveliäs nuoripari tai muuten vaan ilkikuriset yksilöt, mutta kameralle ei kyseinen hetki pitkästä päivystyksestä huolimatta tallentunut.

Ollaanko ulkosaaristossa vai pääkaupungissa?

PS. Westendiläisillä päättäjillä taitaa olla enemmän valtaa kuin uskoinkaan: heti kaupunginosan rajan ylittäessäni tuntui auringonpaistekin kaksi kertaa lämpimämmältä. Kaikista lämpimintä oli kuitenkin omalla pihallamme -loppuisi vain tuo piharemontti, niin saisi puutarhakalusteet terassille!

 

Mainokset
Kategoria(t): Paula ♥ luonto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s