Kana-kantarellisalaatti

Tästä uhkaa kovasti tulla ruokablogi, mutta hyvä ruoka ja sen valmistaminen onkin niitä harvoja asioita, joihin voin sanoa suhtautuvani edes jonkinlaisella intohimolla. Kadehdin vähän ihmisiä, joille joku asia on koko elämä. Olen lahjakas monessa asiassa, mutta en missään todella lahjakas. Minua kiinnostavat monet jutut, mutta ei mikään valtavan paljon. Olen kärsimätön ja kyllästyn nopeasti, joten tuskin missään lajissa ikinä superlahjakkuudeksi kehitynkään (paitsi ehkä poikaystävän rakastamisessa, siinä olen suorastaan luonnonlahjakkuus). En ole myöskään ikinä fanittanut ketään tai mitään enkä voi ymmärtää, kuinka idolin näkeminen livenä saa tosifaneissa aikaan valtavia tunnereaktioita. Sen sijaan saatan purskahtaa itkuun, jos hyvä ruoka on pilattu vuohenjuustolla. (On myös mahdollista, että huoneeni ovi jouduttiin kerran vääntämään sorkkaraudalla auki rynnättyäni sinne raivoissani, kun tarjolla ollut ruoka ei miellyttänyt. Aikamoinen voimannäyte 5-vuotiaalta nirsoilijalta.)

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut jaaritella intohimoistani, vaan tarjota kotikokeille inspiraatiota, joten olkaapa hyvä. Salaattipohjana toimii todella yksinkertainen kombo jäävuorisalaattia, kurkkua ja kirsikkatomaatteja. Näiden päälle on ennen lisukkeiden lisäämistä ripsautettu mustapippuria ja merisuolaa sekä lorautettu balsamicoa. Sienien valmistamisessa ja syömisessä olen vielä aloittelija, mutta kantarellihöystö onnistui ihan kelvollisesti. Kuullotin voissa sipulia ja tuoretta inkivääriä, minkä jälkeen lisäsin sienet pannulle. Maustoin höystön kevyesti suolalla, pippurilla ja kurkumalla ja lisäsin hetken mielijohteesta myös ripauksen ruokosokeria. Maustamisen yhteydessä heitin pannulle myös kourallisen pinjansiemeniä. Kanat paistoin oliiviöljyssä rapsakoiksi ja maustoin jälleen kerran suolalla ja pippurilla sekä niiden lisäksi timjamilla ja rakuunalla. Sitten ei muuta kuin lisukkeet salaatin päälle ja vesi kielelle!

Kategoria(t): Paula ♥ ruoka. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kana-kantarellisalaatti

  1. Paluuviite: Vastavaihdetut lakanat | Paulasydän

Jätä kommentti